Handväskor - det bästa tillbehöret för kvinnor


Handväskor och plånböcker var de vardagliga nödvändiga tillbehören som män och kvinnor använde för att bära pengar och personliga föremål fram till i kläderna mot slutet av 1500-talet. Med fickor försvann långsamt männens väskor, och nu tillhör handväskor nästan uteslutande kvinnans domän. Pengarnas frihet blev den viktigaste faktorn i utformningen av damernas handväskor. I takt med att kvinnors sysselsättning ökar blir hon mer rörlig, och damernas handväskor måste också uppfylla kvinnors särskilda behov. Det resulterar i ökad efterfrågan på alla slags väskor för specifika ändamål. 

Nu finns det en mängd olika damväskor som passar olika tillfällen och val. I dessa handväskor bär damen sina viktiga personliga tillhörigheter som kosmetika, plånböcker, telefoner, nycklar, mediciner och många andra värdefulla föremål som hon behöver dagligen. Handväskor har blivit ett modeuttryck som kan bryta eller göra en ny stil. Den används för att bära dagliga föremål och har blivit ett stiluttryck för damer. Det är viktigt att ha tre viktiga faktorer i åtanke innan man köper en perfekt handväska: hållbarhet, stil och överkomligt pris. Kvinnor söker ständigt efter massor av alternativ för att köpa en handväska som kan få dem att sticka ut från mängden.

Så låt oss få en kort beskrivning av olika typer av handväskor för damer.

Axelväskor


Axelremsväska dam är ett av de mest populära alternativen inom damhandväskor, och den finns i ett stort utbud av material, mönster och nyanser. Dessa axelväskor finns i både korta handtag och väskor med lång axelrem. Kvinnor föredrar att hålla i handtagen på dessa väskor för en avslappnad och lättsam look. Dessa är tillverkade av rent läder, bomull, silke, canvas, denim, jute och mocka.

Tygväskor

Det finns olika stilar av tote bags som kommer rektangulära, men väskans bredd är ofta större än längden. De finns i många tryck och färger. Dessa bärkassar liknar axelväskor, men de är bredare och större; därför används de vanligen för shoppingändamål. Du kan förvara många föremål med lätthet i den.

Crossbody-väskor

Dessa väskor har långa remmar som är utformade på ett sådant sätt att du kan bära dem tvärs över kroppen. Det underlättar livet eftersom din hand blir fri och du kan bära andra föremål också.

Ryggsäckar

Påsar är också som crossbodyväskor. Formerna på cross body bags är cirkulära eller fyrkantiga med en dragkedja eller ett spänne, men påsar är alltid rektangulära med ett klaffliknande kuvert och har dubbla spännen för fastsättning. Detta är bra vardagshandväskor som är lätta att ta tag i när man har bråttom.

Läs också: Kvinnor handväskorr - nödvändighet eller Beroende?

Duffelbags

Duffelväskor är traditionella väskor för upptagna mammor, collegestudenter eller kvinnor som går på gym. De är stora och kroppsformade, vilket är ett val för vardagliga casual wear. Dessa väskor kan rymma många föremål i dem. Dessa handväska dam har vanligtvis två korta remmar och en lång hand att bära över kroppen för att underlätta. De är tillverkade av vattentät canvas eller nylon, som är lätta att rengöra. Du kan välja lädermaterial för att få en lyxig känsla.

Hobo väskor

Det här är axelbandsväskor som har en speciell silhuett. De har en halvmåne- eller trapetsform med ett enda handtag och en böjd dragkedja för att stänga dem. De har ett rymligt och elegant estetiskt utseende.

Kopplingar


Om du letar efter damhandväskor för dejtkvällar, formella tillfällen, nattfester på stan, är kopplingshandväskor perfekta för dig. Det finns många handväskor på marknaden för alla budgetar och personliga smaker, från pärlbandskopplingar till mjuka och slokiga väskor. Dessa är endast till för modeuttryck och rymmer knappt nycklar, kort och telefoner.

Hinkväskor

Hinkväskan fick sitt namn på grund av dess typiska siluett. De har en lång rem överkroppen med kortare remmar i toppen och stängs med en dragsko i toppen. Dessa hinkväskor är större väskor som har gott om utrymme för att förvara alla dina positioner, vilket gör dem både funktionella och moderiktiga.

Messenger väskor

Dessa handväskor är slimmade men rymliga som har många fickor för att hålla dina saker organiserade. Dessa är utformade för att passa de krav på livsstil som ställs av skolelever, affärsfolk eller för mammorna för att bära alla sina nödvändiga saker.

Det finns många fler alternativ av väska dam tillgängliga, som varje kvinna bör ha i sin garderob som modehäftklampar. Förutom att hålla dina dagliga nödvändigheter är dessa handväskor idealiska för att lägga till intriger till din outfit. Du kan utnyttja ett större utbud av handväskor online för olika tillfällen och stilreferenser.

Det korrekta sättet att välja rätt handväska för dig

Om du under den här säsongen handlar en ny handväska ska du tänka på din kroppstyp. Alla handväskor passar inte till alla kvinnors figur. Så fokusera inte bara på de senaste modetrenderna eller heta stilar av handväskor. Följ följande grundläggande riktlinjer för att välja den bästa handväskan för dig enligt din kroppstyp.

Lång och tunn

Om du är lång och har en smal kroppsform bör du välja korta och slokiga handväskor som luffarväskor. Att välja korta axelremsväska dam kommer att få dig att se ännu längre ut, så undvik det och välj hellre bredare väskor. Du kan använda några mellanstora vanliga skrymmande och stora handväskor eftersom dessa passar bäst till din långa kroppstyp.

Petite

Överdimensionerade väskor är inte för små och korta kvinnor; de kommer att överväldiga din korta ram. Välj inte axelväskor med långa remmar, det får dig att se mindre ut. Välj små handväskor eftersom de passar bra till din längd och din klädsel. De kan till och med ha höga och rektangulära ryggar eftersom det får dem att se upphöjda ut.

Plusstorlek

Kroppsfigurens form är en annan referens som du bör ha i åtanke innan du köper lämpliga handväskor. Att bära en handväska som är proportionerad med din kroppsform får dig att se moderiktig ut eftersom den förbättrar ditt helhetsutseende. Valet av väska bör alltid vara motsatt din kroppstyp. En kvinna bör inte bära en för liten väska för att få henne att se större ut. Hon bör välja stora strukturerade väskor med små mönster för att balansera sina kurvor. Och för smala tjejer är det bäst att välja rundade väskor för att matcha deras utseende.

Vad gör handväskor till en så mångsidig och imponerande accessoar?

Kroppstyp

När du väl har valt rätt form och storlek på väskan enligt din kroppstyp ska du matcha handväskans färg med din klädsel och dina skor för att få en fashionabel stil. Välj alltid den färg som passar till de flesta av dina outfits. Men köp en enfärgad handväska som matchar din klänning. Det rekommenderas att ta neutral eller svart eftersom de är de populäraste valen och alltid passar till alla stilar och mode. Bruna och svarta färgade väskor passar också till de flesta av dina outfits.

Nu är du bekant med tipsen för att välja en handväska som passar till din figur och stil så du kan njuta av att shoppa handväskor i handväskebutiker på marknader och i butiker. Jag hoppas att all denna kunskap om de olika typerna av damväskor och riktlinjer för valet av rätt handväska hjälper dig på vägen till att välja en perfekt väska för dig som får dig att se stilfull och annorlunda ut än andra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

8 faktorer för att välja den perfekta resväskan för din nästa resa

Krönikan om kvinnors handväskor

Pro Tips För Att Packa Din Resväska Utan Problem