8 faktorer för att välja den perfekta resväskan för din nästa resa

 En resväska definieras som en form av bagage som till stor del känns igen på sin rektangulära form. En resväska kan tillverkas av en mängd olika material, bland annat plast, metall, läder och tyg. En fin resväska skyddar dina värdesaker från stöld eftersom den har lås.


Oavsett om du reser i affärer eller för nöjes skull är en resväska eller två en viktig sak. Att köpa en resväska är dock inte så enkelt som det kan verka vid första anblicken. För att vara säker på att du gör en bra affär, en resväskor rea som håller i många år och får valuta för pengarna finns det många faktorer du kan tänka på när du köper en resväska, oavsett om det är ett märke med ett namn som Hartman eller Samsonite resväska, eller en billig resväska.

Alla resväskor är dock inte lika bra. Även om de kan beskrivas i allmänna kategorier kan det hända att du upptäcker att en viss resväska passar bäst för din livsstil, medan vissa resväskor kanske inte passar just dig. (Ledsen, men meningen). Här är några riktlinjer att tänka på innan du går ut och visar upp en slumpmässig resväska på displayen.

1 - Storlek på resväskan

 

När det gäller storleken på utförsäljning resväskor måste du ha i åtanke att du använder denna resväska som handbagage eller incheckat bagage. Detta kommer att ha en stor inverkan på storleken. Ett bra sätt att se till att du väljer en resväska av bästa storlek är att för det mesta kontrollera det flygande flygplanets webbplats; de bör ange begränsningar för sittplatser och incheckning av gods. Du kan välja att köpa den minsta av de väskor som flygbolagen tillåter; det verkar som om de slår till mer och mer på bagagetillstånden nuförtiden.

2 - Portabilitet

Det är viktigt att skaffa en resväska av god storlek. Storleken är också viktig för bärbarheten för att se till att du inte behöver bära din handbagage eller betala extra avgifter eftersom det är en stor väska. Naturligtvis kan du köpa resväskor online. Samsonite resväskor och andra populära märken har dock hjul och draghandtag. När du kanske inte kan bära din resväska under flygplansvingen, bör den extra bärbarheten komma väl till pass när du rör dig på flygplatsen.

3 - Tillgänglighet till förpackade varor

Tillgänglighet bör vara en viktig faktor att ta hänsyn till när man köper en resväska. En miljon små behållare kan se bra ut först, men föremål från din resväska blir svårare att packa och packa upp snabbt. Mindre billiga resväskor som görs som handbagage är mer tillgängliga, och detta är viktigt eftersom du kanske behöver ta något från din väska på planet. Med den lättanvända väskan kan du öppna rummet, dra upp dragkedjan och ta det du vill ha. Sedan oavsett om det är på ditt hotell eller i bagageutrymmet ska det vara lätt att hitta det du vill ha.

4 - Hållbarhet - Kommer din resväska att hålla länge?

Hållbarhet är viktigt när du köper en köp resväskor. Oavsett om det är en handbagageväska eller en incheckad resväska så är de mycket missbrukande. Om ditt bagage är odugligt kan det inte stå emot några dunsar eller slagsmål från bagagehanterarna på flygplatsen. Du behöver hjul som klarar tuffa vägar och väder. Du behöver dragkedjor som lätt kan öppnas för hundratals dragkedjor och avdragningar. Vissa välkända märken, till exempel Samsonites resväskor, har vanligtvis en solid garanti på upp till 10 år som backar upp deras påståenden om hållbara varor.

5 - Resväskans pris - är billigt material värt det?

Så här är det med priset: Som konsumenter vill vi spara pengar, men du bör inte offra kvaliteten för priset. Kom ihåg att en stark och hållbar resväska är en bättre investering för flera års användning än en billig men som fungerar snabbt med tiden. En bra resväska förbättrar inte bara den totala reseupplevelsen utan ger också bättre valuta för pengarna på lång sikt. Leta efter bra märken som Hartman eller Samsonite resväskor. Jämför sedan priserna på högkvalitativa artiklar för att hitta det bästa priset på dem. Billigare resväskor kan nu verka som en bra affär, men inte när du behöver köpa en ersättningsväska snabbare än du tror.

6. Resväskans vikt

 

Till skillnad från handbagage, som måste följa många regler när du reser med flyg, har du nu större frihet att välja en större resväska som enkelt kan packa allt ditt bagage. Den kan bli riktigt stor, och det spelar ingen roll eftersom du inte tar med den in i planet. Det är också mer praktiskt att köpa en resväska som är så stor som din budget tillåter, så att den inte bara rymmer ditt bagage utan även andra.

Men efter en flygning, till exempel när du letar efter en plats att bo på, kan du behöva behålla din liten resväska så att du kan uppskatta lättare bagage. En stor resväska innebär inte automatiskt att den måste väga ett ton.

Läs också: 7 Saker att Tänka På När du Köper Resväska för Din Nästa Resa

Omvänt gäller att om du köper en lättare resväska kan du få mer viktresurs för viktigare saker som din bärbara dator. Att köpa en lätt resväska betyder dock inte att något inte är särskilt hållbart. När allt kommer omkring används fler och fler material numera, utformade för att tjäna varje passagerare bättre.

7. Material för resväskan

I allmänhet kan du välja mellan tre kategorier som rör materialet som resväskan är tillverkad av: hårt, halvmjukt och mjukt. Den hårda sidan resväska har en rektangulär ram och ett styvt skal, vilket gör den till en av de mest hållbara resväskorna på marknaden. Detta är idealiskt för att packa värdesaker, särskilt eftersom det är bräckligt eftersom resväskor med hård sida är mindre benägna att smulas sönder. Den behåller sin form även när andra väskor är fyllda. En hårdgjord resväska kan dock vara tung även när det inte finns något i den.

Den andra typen av resväska är motsatsen till en resväska med hårdsida. Ja, du gissade det, mjuksidiga resväskor. Den är mycket lätt eftersom den är tillverkad av softshell. Detta är idealiskt om du packar saker som inte är så ömtåliga. På grund av resväsketyperna erbjuder den minimalt motstånd och skydd. Den är idealisk för kläder och liknande föremål och kommer troligen att användas som bagagetransport.

En halvmjuk resväska är mjukare än en hård resväska eftersom den är gjord av tyg. Tyget är dock mycket slitstarkt och resväskan har en styv ram, så den är fortfarande idealisk vid tung packning. Den kombinerar de goda egenskaper som finns i en hård- och en mjuksidig resväska. Jämfört med en resväska med hård sida förblir den effektivt lättviktig även när du redan har packat saker.

8. Hjul och handtag

Hjul är en mycket viktig del av en resväska eftersom den hjälper till att flytta runt bagaget. Det ökar vår rörlighet och minskar den vikt vi bär med oss. Handtaget är också mycket viktigt eftersom det minskar stressen av att hålla i bagaget.

Vad ska vi tänka på när vi köper bagage?

Du måste välja en resväska med mycket hållbara, infällda hjul. Infällda hjul är bättre än hjul som sticker ut från resväskans sida för att inte störa andra passagerare. Kontrollera också styret och se till att det är stabilt och kan hålla tunga vikter. Försök också att dra i styret och se om det går lätt att dra ut. Även om passagerarna får vagnar för sitt bagage tar en bra mobil resväska dig längre.

Din resväska är en investering. Ibland är billigare bättre. Vad du letar efter är det lägsta priset på en välgjord resväska av hög kvalitet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Krönikan om kvinnors handväskor

Pro Tips För Att Packa Din Resväska Utan Problem